Persbericht – NIF reikt hand uit naar eenzamen, ouderen en zwakkeren!

30F64D7A-E54B-44D0-B021-6E1849D08FAC
PERSBERICHT

Rotterdam, 30 maart 2020

Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) reikt hand uit naar eenzamen, ouderen en zwakkeren!

De Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) is diep onder de indruk van de plotselinge, heftige impact die het Coronavirus heeft op ons leven. Het Coronavirus heeft vooral een impact op de meest kwetsbaren van onze samenleving, namelijk de ouderen en de zwakkeren.

Om de meest kwetsbaren van onze samenleving een hart onder de riem te steken, is NIF een grootschalige campagne gestart. ‘Reik je hand uit naar je buren’ is een internationaal project dat opgezet is om in deze moeilijke tijden van de coronacrisis, sociale isolement te voorkomen bij onze ouderen, zwakkeren en eenzame buren. Een van de initiatiefnemers van het project zei het volgende: “We willen hiermee vooral laten zien dat we de ouderen en zwakkeren in deze moeilijke tijden niet zijn vergeten. Ook al zouden we ze niet altijd kunnen helpen omdat ze al hulp hebben, de glimlach, de tranen die je ziet of voelt via de telefoon is al genoeg om hier voldoening uit te halen. Als je ze ook nog kan helpen en de blijdschap kan zien is dat een blijk van waardering en motiveert dat ons om door te gaan”

Met deze campagne brengen onze vrijwilligers een bezoek aan de meest kwetsbaren van onze samenleving om in hun behoeftes te voorzien. Onze vrijwilligers verzorgen eten, drinken en medicatie voor diegenen die niet hiertoe in staat zijn. Een van onze vrijwilligers vertelde: ”Ik heb een van de ouderen gebeld. Nadat deze oudere opnam vertelde ik hem wat ons project inhield en vroeg hem of ze iets nodig hebben. De oudere man aan de lijn moest huilen. Een andere vrouw die we hadden benaderd moest ook huilen tijdens ons telefoongesprek en bedankte ons. Het is echt moeilijk voor de ouderen. Ze worden al heel blij met een enkel telefoontje.”

NIF opereert momenteel in 13 steden verspreid over heel Nederland. In die steden zijn er 260 vrijwilligers die de campagne een warm hart toedragen en zeer nauw betrokken zijn. Zo zijn er in al die steden tientallen gezinnen een hand toegereikt door onze vrijwilligers.  Zo zijn er in Schiedam al 15, in Rotterdam 12 en in Tilburg 10 kwetsbare gezinnen geholpen aan onder ander boodschappen. De komende tijd hoopt NIF met deze campagne om nog veel meer mensen te bereiken in nog veel meer steden.

Wilt u ook een hand toereiken aan uw eenzame ouder, kwetsbare gezin of aan uw buur? Neem dan contact met ons op. Laten wij in deze moeilijke tijden met z’n allen een hand toereiken aan elkaar!

 

Kenan Aslan

 

Hoofd Externe Betrekkingen

 

 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Kenan Aslan (Hoofd Externe Betrekkingen, 06-14267512, kenan.aslan@nifonline.nl.