Nederlandse moslimgemeenschap verscheurd door terreuraanslagen Nieuw-Zeeland

Persbericht Nederlands Islamitische Federatie

 

Rotterdam, 15 maart 2019

 
Nederlandse moslimgemeenschap verscheurd door terreuraanslagen Nieuw-Zeeland

 
Vrijdagochtend zijn wij verscheurd door het nieuws van de terroristische aanslagen op moskeeën in Nieuw-Zeeland. De Nederlands Islamitische Federatie veroordeelt deze weerzinwekkende terreuraanslagen.

 
Waar de vrijdag normaliter een van de mooiste dagen van de week is voor de islamitische gemeenschap, is de vrijdag van vandaag uitgedraaid op een ware nachtmerrie. Een groep terroristen heeft twee moskeeën tijdens het gebed bestormd en tientallen moskeebezoekers vermoord. Het is een onmenselijke en barbaarse daad om deze nietsvermoedende, onschuldige mensen te vermoorden. De Nederlandse moslimgemeenschap is intens verdrietig en geschrokken. We voelen op een onbeschrijflijke manier mee met de slachtoffers en de bevolking van Nieuw-Zeeland, en bidden voor hen allemaal.

 
Eenieder verdient het om zich veilig te voelen in zowel religieuze als publieke instellingen. Deze terroristen hebben als doel met hun mensonterende daden samenlevingen te ontwrichten, angst en haat te verspreiden en groepen tegen elkaar op te zetten. Wij roepen iedereen op om niet mee te bewegen met deze daden en vreedzaam met elkaar om te blijven gaan. We laten zien dat vreedzaamheid sterker is dan het gif van haat, geweld en terreur.

 
De aanslagen zijn duidelijk een resultaat van toegenomen islamofobie en racisme in recente jaren. De laagdrempeligheid van haattoespraken, racismemisdaden en politieke extremen dragen hier continu aan bij. Deze aanslagen zouden als een wake-up call moeten dienen om serieus na te denken over het dreigingsniveau voor moslims en moskeeën, en maatregelen tegen nemen om dat dreigingsniveau te reduceren.

 
Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de families en nabestaanden van de getroffenen.

 

Nederlands Islamitische Federatie

 
Voor meer informatie kunt u bellen (010 471 6847) of mailen (info@nifonline.nl)